Παρασκευή 13 Μαρτίου 2009

εκεί όπου ο ένας δεν χωρά ... χωρούν οι δύο ! ...


... εκεί ...


... στη χώρα της φαιδράς ...


... της έμορφης πορτοκαλιάς ...


... εκεί που ...


... η Ολυμπιακή ...


... αν θέλει να ΄ναι κρατική ...


... δεν στέκει, ούτε μόνη ...


... η χώρα όμως η φαιδρή ...


... να λέει πως αντέχει ...


... και δύο αεροπορικές ...


... αρκεί να είναι τούτες ...


... σε χέρια ιδιώτη ...


Οκαταρινέτα


Ποιοι χαίρονται;
Ισχυρίζεται η κυβέρνηση ότι η πώληση της «Ολυμπιακής» στην MIG βρίσκει τη «γενικευμένη κοινωνική και πολιτική συμφωνία και συναίνεση». Μάλλον τα παραλένε οι κυβερνώντες, επιχειρώντας να μας πείσουν ότι οι πάντες σε τούτη τη χώρα όχι μόνο εγκρίνουν την απόφασή της να προσφέρει, αντί πινακίου φακής, στον Βγενόπουλο μια μεγάλη δημόσια και στρατηγικής σημασίας επιχείρηση, αλλά χαίρονται κιόλας, καθώς - όπως λένε - το δημόσιο απαλλάσσεται από ένα μόνιμο και μεγάλο οικονομικό βραχνά.
Αλλά, ας δούμε ποιοι και γιατί χαίρονται για το ξεπούλημα της «Ολυμπιακής»:
Χαίρεται, καταρχάς, η ίδια η κυβέρνηση της ΝΔ, που τέλειωσε, επιτυχώς και επιτέλους, μια «δουλειά» την οποία είχε εξαρχής σχεδιάσει και οργανώσει και χαίρεται, ιδιαιτέρως, ο Κωστής ο Χατζηδάκης, μιας και είναι αυτός που την ανέλαβε, προσωπικά και εργολαβικά, και τα κατάφερε να τη φέρει σε πέρας.
Χαίρεται η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, καθώς βλέπει ότι μια «δουλειά» που ξεκίνησαν οι δικές του κυβερνήσεις, «τέλειωσε καλά» και, μάλιστα, χωρίς να πληρώσει το ΠΑΣΟΚ το πολιτικό κόστος.
Χαίρονται οι καναλάρχες και οι μεγαλοεκδότες - βλέπεις τη χαρά να καθρεφτίζεται στα πρόσωπα των τηλεπαρουσιαστών των δελτίων ειδήσεων - αφού και συμφέρουσες οικονομικές συναλλαγές έχουν με την MIG (διαφημίσεις και άλλες συνδρομές) και υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων είναι.
Χαίρονται και μερικοί από τους συνδικαλιστές της «Ολυμπιακής», καθότι πιστεύουν ότι θα είναι από τους προνομιούχους που είτε «θα τα αρπάξουν χοντρά» και «θα την κάνουν» με «εθελούσια έξοδο» ή θα υπογράψουν συμφέρουσα ατομική σύμβαση εργασίας με το καινούριο αφεντικό και θα παραμείνουν στη δουλειά.
Ολοι αυτοί χαίρονται, γιατί έχουν κάποιο συμφέρον να χαρούν. Δε χαίρεται, όμως, η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού, που όχι μόνο δεν πρόκειται να έχει κανένα όφελος από την ιδιωτικοποίηση της «Ολυμπιακής», αλλά θα υποστεί «πρόσθετη ζημιά». Διότι, όσο και να έχει επηρεάσει τη λεγόμενη «κοινή γνώμη» η προπαγάνδα των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ υπέρ της πολιτικής των ιδιωτικοποιήσεων, είναι πολλοί που αντιλαμβάνονται ότι αυτή η πολιτική οδηγεί στα χειρότερα και δημιουργεί περισσότερα προβλήματα για το λαό.
Κι αυτό γιατί η κυβέρνηση ενισχύει το κεφάλαιο συνολικά μέσω της ενίσχυσης της MIG, που θα δρομολογεί τα αεροπλάνα εκεί που θα βγάζει το μεγαλύτερο κέρδος (τότε οι άγονες γραμμές θα αναστενάξουν), ενώ οι πτήσεις θα γίνονται όλο και πιο ανασφαλείς, όπως έχει αποδείξει η διεθνής εμπειρία ανάλογων ιδιωτικοποιήσεων.
Παύλος ΡΙΖΑΡΓΙΩΤΗΣ