Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2010

ε, ρε πάθος με τα ... λείψανα !


Οκαταρινέτα: βρε Μπελατσιτσίξ ... συλλογή λειψάνων κάνουν οι Τουρκαλάδες ;


Μπελατσιτσίξ: ... αναφέρεσαι στον Τάσσο Παπαδόπουλο ;


Οκαταρινέτα: ... και στον Παπαδόπουλο αναφέρομαι ... και στον Άγιο Νικόλαο αναφέρομαι ... και στις ελληνικές αρχαιότητες της σκλαβωμένης Μικρασίας αναφέρομαι ... κι όπου αλλού θες εσύ ...


Μπελατσιτσίξ : αφού λοιπόν το θέτεις τόσο ανοιχτά το πράγμα θα σου απαντήσω χρησιμοποιώντας την έκφραση εκείνου του σχολικού βιβλίου της ιστορίας ... πολύς συνωστισμός, βρε παιδάκι μου ... συνωστισμός Ελλήνων !


_ _ _ _ _ _ _ _ _ _


Τα λείψανα του Αγ. Νικολάου διεκδικεί η Αγκυρα


Σε ολοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας του Τορίνου «Λα Στάμπα» αναφέρεται πως η Τουρκία προτίθεται να διεκδικήσει από το Βατικανό τα λείψανα του αγίου Νικολάου. Τα λείψανα βρίσκονται εδώ και εννέα αιώνες σε καθολική εκκλησία στο Μπάρι. Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι ο Τούρκος υπουργός Πολιτισμού, Ερτγούλ Γκιουνάι, δήλωσε πως «τα λείψανα αυτά πρέπει να εκτεθούν στη χώρα μας και όχι σε μια πόλη πειρατών». Η δήλωση αναφέρεται στην παράδοση ότι 62 ναύτες από το Μπάρι, την εποχή της πρώτης σταυροφορίας τον 11ο αιώνα, αφαίρεσαν τα λείψανα του αγίου από τη Μικρά Ασία και τα μετέφεραν στη νότια Ιταλία.




Ο δήμαρχος Σμύρνης ζητεί την επιστροφή ελληνικών αγαλμάτων!


Μετά το αίτημα που υπέβαλαν οι Τούρκοι προς το Βατικανό για να τους επιστραφούν τα οστά του Αγίου Νικολάου των Μύρων («Πατέρα των Χριστουγέννων», όπως τον αποκαλούν), υπέβαλαν νέο αίτημα, αυτή τη φορά προς το Μουσείο του Λούβρου, για να τους επιστραφούν δύο... ελληνικά αγάλματα, του Δία και του Απόλλωνα.

Ο δήμαρχος της Σμύρνης Αζίζ Κοτζάογλου με επιστολή του προς τον διευθυντή του Λούβρου Ανρί Λουαρέτ ζήτησε την επιστροφή των αγαλμάτων του Δία και του Απόλλωνα (που φυλάσσονται στο Λούβρο), σημειώνοντας ότι η πόλη του είναι διατεθειμένη να κατασκευάσει ειδικό μουσείο για να τα εκθέσει, το οποίο θα ονομάσει Μουσείο Πολιτισμών Αιγαίου, κατά τα πρότυπα δηλαδή του Μουσείου της Ακρόπολης με τα Γλυπτά του Παρθενώνα.