Τρίτη 23 Ιουνίου 2009

ντροπή δεν είναι να είσαι δουλέμπορος ... ντροπή είναι να σε λένε δουλέμπορο !


- ζεϊμπέκικα και κουμπαριές ... πρέπει να τα προσέχεις !


... το δουλεμπόριο η Τουρκιά καμάρι τόχει μέγα ...


... τους Ευρωπαίους, τους κουτούς, μπορεί να τους επνίξει ...


... το κύμα των μεταναστών, λαθραία στοιβαγμένων ...


... όμως εσύ αν θες καλά, με την Τουρκιά να τάχεις ...


... για τις δουλειές της τις κρυφές ...


... μην αναφέρεις κάτι !


Οι ενδείξεις ότι η αιφνίδια ασθένεια του πρωθυπουργού της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που παρουσιάσθηκε ως αιτία για την ακύρωση της έλευσής του στην Αθήνα για τα εγκαίνια του μουσείου Ακροπόλεως, ήταν μάλλον «διπλωματική», πυκνώνουν.


Σε εκτενή δημοσιεύματά τους τουρκικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα διπλωματικές πηγές της γείτονος, εικάζουν ότι οι λόγοι της ακύρωσης θα πρέπει να αναζητηθούν στις αναφορές στο ρόλο της Τουρκίας στη λαθρομετανάστευση, που περιελήφθησαν στο κείμενο συμπερασμάτων της ευρωπαϊκής Συνόδου και στη δήλωση του Ελληνα πρωθυπουργού κ. Κώστα Καραμανλή ότι επρόκειτο στη συνάντησή του με τον κ. Ερντογάν να θέσει το θέμα των παραβιάσεων στο Αιγαίο.


Η ελληνική πλευρά, πάντως, αιφνιδιάσθηκε από την απόφαση του κ. Ερντογάν να μην έρθει στην Αθήνα, καθώς αυτή ανακοινώθηκε λίγες ώρες μόλις πριν την έναρξη της τελετής εγκαινίων. Το γεγονός ότι ακυρώθηκε συνολικά η έλευση της τουρκικής αντιπροσωπείας και δεν εκπροσωπήθηκε η Αγκυρα από κάποιον υπουργό για παράδειγμα, ο οποίος θα μπορούσε να έρθει αντί του κ. Ερντογάν, κάνει διπλωματικές πηγές ακόμα πιο επιφυλακτικές έναντι της υπέρτασης του Τούρκου πρωθυπουργού.


Στην ενόχληση που προκάλεσαν στην Αγκυρα τα δύο ζητήματα που αναφέρουμε πιο πάνω, αποδίδεται, εν πολλοίς, το νέο κρούσμα τουρκικής προκλητικότητας στο Αιγαίο, χθες, που εκδηλώθηκε με υπερπτήσεις πάνω από το Αγαθονήσι και το Φαρμακονήσι. Σχηματισμός τεσσάρων αεροσκαφών F-4 παραβίασαν το FIR Αθηνών και στις 11.17 και 11.19 π.μ. αντίστοιχα, πέταξαν πάνω από τα δύο νησιά, σε ύψος 2.000 ποδών.


Την ίδια στιγμή, ο κ. Ερντογάν, σε συνάντηση που είχε χθες με τους πρέσβεις των χωρών - μελών της Ε.Ε. στην Τουρκία, εξέφρασε τη λύπη του για την εχθρότητα, με την οποία, όπως είπε, αντιμετωπίζουν οι Ευρωπαίοι τη διαδικασία για την ένταξη της Τουρκίας. Πρόσθεσε μάλιστα ότι η συνεχής αμφισβήτηση του στάτους της Τουρκίας και οι προσπάθειες αυτό να τροποποιηθεί, παραβιάζουν τις υφιστάμενες συμφωνίες.